Punktualnie o 12:00 otworzyła dzisiaj w Chocianowie swoje podwoje nowa restauracja Płomykarnik. Sprawdziliśmy, co można tam zjeść.
Nazwa restauracji nawiązuje do podpłomyka, czyli najstarszej formy pieczywa będącego ówcześnie w postaci małego placka przygotowanego z mąki i wody bez użycia drożdży oraz pieczonego na żarze. Dawni Słowianie jadali je jako dodatek do wszystkich potraw, tak, jak obecnie używa się chleba.
Nazwa restauracji nawiązuje do podpłomyka, czyli najstarszej formy pieczywa będącego ówcześnie w postaci małego placka przygotowanego z mąki i wody bez użycia drożdży oraz pieczonego na żarze. Dawni Słowianie jadali je jako dodatek do wszystkich potraw, tak, jak obecnie używa się chleba.
- Co prawda z małym opóźnieniem, ale udało nam się dzisiaj otworzyć restaurację dla klientów z Chocianowa. Pierwsi goście już nas odwiedzili i czekamy na następnych. Zainteresowanie jest duże, co nas bardzo cieszy - mówi Magdalena Szydełko, kierownik lokalu. - Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty - dodaje.
W ofercie znajdujemy m.in. podpłomyki w różnych konfiguracjach smakowych, a także zapiekanki, tosty, hot-dogi, przystawki i sałatki. Lokal znajduje się w Rynku przy ulicy Kościuszki 2, naprzeciwko wejścia do Delikatesów Centrum. Możliwy jest także dowóz przy zamówieniach powyżej 50 zł. W tym celu wystarczy zadzwonić pod numer: 662-011-576. Zapraszamy!