Punktualnie o 12:00 otworzyła dzisiaj w Chocianowie swoje podwoje nowa restauracja Płomykarnik. Sprawdziliśmy, co można tam zjeść.

Nazwa restauracji nawiązuje do podpłomyka, czyli najstarszej formy pieczywa będącego ówcześnie w postaci małego placka przygotowanego z mąki i wody bez użycia drożdży oraz pieczonego na żarze. Dawni Słowianie jadali je jako dodatek do wszystkich potraw, tak, jak obecnie używa się chleba.

- Co prawda z małym opóźnieniem, ale udało nam się dzisiaj otworzyć restaurację dla klientów z Chocianowa. Pierwsi goście już nas odwiedzili i czekamy na następnych. Zainteresowanie jest duże, co nas bardzo cieszy - mówi Magdalena Szydełko, kierownik lokalu. - Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty - dodaje.
W ofercie znajdujemy m.in. podpłomyki w różnych konfiguracjach smakowych, a także zapiekanki, tosty, hot-dogi, przystawki i sałatki. Lokal znajduje się w Rynku przy ulicy Kościuszki 2, naprzeciwko wejścia do Delikatesów Centrum. Możliwy jest także dowóz przy zamówieniach powyżej 50 zł. W tym celu wystarczy zadzwonić pod numer: 662-011-576. Zapraszamy!